Platform Oldebroek helpt Oekraïne via samenwerkende organisaties

Dringend gastgezinnen gezocht !!!

Iedere dag komen er ook Oekraïense vluchtelingen aan in de gemeente Oldebroek. Samen met een heel team vrijwilligers kunnen we tot nu toe nog steeds opvang voor hen organiseren. Op dit moment verblijven er 63 Oekraïense mensen bij 16 verschillende gastgezinnen. 31 volwassenen en 32 kinderen. Op dit moment verwachten we een moeder met haar dochter van 8 die onderweg is met de trein.

We zijn onderdeel van het gemeentelijk platform Oldebroek helpt Oekraïne. Hier kunt u alle informatie vinden. Ik doe hierbij oproep: Hebt u nog woonruimte beschikbaar meldt het op de site of bij mij. Het kan toch niet zo zijn dat we deze mensen die vaak vele dagen of zelfs weken al onderweg zijn in de kou laten staan.

Afgelopen donderdagavond stonden er ineens 11 mensen op station ‘t Harde, 5 volwassenen en 6 kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar. Gelukkig waren er toevallig mensen die zich over hen ontfermden en mij op de hoogte hiervan brachten. Na enige telefoontjes konden we ze een warm bed in Oosterwolde bieden.

Hieronder het ontroerende verhaal van een van de mensen die zich op het station over hen ontfermden:

💚 IGOR 💛


Dit is Igor uit Oekraïne.

Met zijn cavia.

Hij heeft 3 weken gereisd vanaf Kiev. Samen met zijn opa, oma, tante en nichtje van 2 jaar.

We kwamen hen tegen, toen we onze zoon afzetten op het station. Er stonden ongeveer 12 mensen met koffers, tassen en 2 huisdieren, een hondje en een cavia. Ze wachtten op vervoer naar Elburg. Een Nederlands meisje had gezorgd voor meer vervoer en wij namen ook enkele mensen mee. Anna met haar dochtertje en oma. Snel even langs huis om eten, drinken en snoep te halen. En voor de kleine meid een paashaasje. In Elburg kwamen we weer bij elkaar en werd er een slaapplek geregeld. Zo schrijnend. Zo verdrietig. Mijn hart huilde. Deze mensen waren zo moe en ook zo dankbaar voor de hulp. Wat komt het dan dichtbij!

❤❤Mensen, HELP waar je kan.❤❤

Je zou in deze situatie zitten! Dan wil je liefde, rust, vriendelijkheid en...last but not least: je gebed. 🙏 Igor woont sinds donderdag met zijn familie in Oosterwolde en is vandaag in Oldebroek naar de kerk geweest. Ze zijn onder de indruk van de warmte die ze om zich heen voelen. Nogmaals wil ik u vragen, hebt of weet u woonruimte, geef het aan zodat we hen een veilige plek kunnen bieden. U staat er niet alleen voor. Wij staan u met raad en daad bij ook in het vervolg.

Op dit moment er in Wezep 30 vluchtelingen in 8 gastgezinnen. Ook in Wezep/Hattemerbroek is dringen behoefte aan langdurige opvang.